14 mei 2013 : rustdag

Categorie:  Reacties: 0

Ik heb vandaag een rustdag !!
Oprecht fijn om al die aandacht te krijgen, maar vandaag staat toch eens in het teken van mijn broertje Morris.
Ook al pest ik hem met enige regelmaat – hoewel steeds minder vaak, aangezien hij voortaan net zo groot is en bijna zwaarder dan ikzelf – hou ik wel van hem.

Dit ondanks het feit dat hij net iets te schattig is, altijd vrolijk is, al vrij goed kan praten, zingt en huppelt de hele dag, alles eet wat hij voorgeschoteld krijgt, netjes antwoord geeft op alle vragen, (meestal) goed doet wat hem gevraagd wordt, slaapt goed en hij gewoon lief is, kan goed knuffelen en heeft voor iedereen een kusje over (net als z’n vader, haha!).
Je zou haast zeggen, waar heeft hij het allemaal van.. maar dat moge duidelijk zijn: VAN MIJ !!
 
En omdat hij zo’n goed voorbeeld heeft aan mij, is hij ook een beetje lui geworden. Hij is bijvoorbeeld nog niet zindelijk, driftig als hij zijn zin niet krijgt, geen geduld om moeilijke puzzels te maken en is te beroerd om te bukken (“kan nie bij” papa..)..
 
Vandaag is Morris voor het eerst naar de peuterspeelzaal geweest en je zou zeggen dat hij het moeilijk zou vinden als papa wegging.. Nou, nee hoor. Papa was nog niet binnen met hem, hij zag wat andere kindjes op een mat spelen met auto’s, ging erbij zitten en zei: papa werken? Ofwel, moet je niet weg??
Papa gaf hem een kus, hij zwaaide nog een keer en ging onverstoord verder met de auto’s. Fijn!!
 
Het is ook wel duidelijk dat mama haar pinpas weer terug heeft gevonden (papa had deze toch niet goed genoeg verstopt!!)..
Oma I-pad was even in het ziekenhuis en mama zou even nieuwe schoenen halen voor Morris en mijzelf. Een uur laten kwam ze terug met zes (6, six, sechs, sei, sáu, шэсць, šest!!) paar schoenen – ongelofelijk!
Waarschijnlijk om haar eigen schuldgevoel af te kopen, had ze ook maar schoenen voor papa meegenomen.. Het is maar goed dat ik in het ziekenhuis lig, want friet en pizza “zit er meer aan” als we thuis zijn ;-)
 
De dokter was zojuist ook nog even langsgekomen en dit keer niet om mij te vervelen, maar gewoon even voor een praatje. Ze is erg tevreden over hoe het allemaal verloopt en mijn papa en mama eigenlijk ook wel. Ikzelf heb het goed hier, dus ik houd wijselijk mijn mond en concentreer me op “Piet Piraat”.
Aangezien ik nog in de dip zit, mag ik minimaal 4 dagen koortsvrij in het ziekenhuis liggen. Ik heb er al bijna 2 gehad, dus de dokter zei dat we rekening moeten houden met het feit dat ik vrijdag naar huis mag en alles wat “eerder” is, een meevaller is.
 
De planning voor de volgende chemo is ook al weer afgegeven, namelijk dat we onszelf vanaf volgende week donderdag voor 8 dagen in Nijmegen mogen melden. Jeuj, dan kan ik weer met Mascha koekjes bakken, mama stickertjes plakken met “dokter Dave” en papa weer koffie halen bij zuster Leonie..
Papa en mama hopen dat ze, naast de beenmergpunctie en chemo, ook nog een scan gaan maken om te zien hoe de kuur aanslaat, maar daar hebben ze nog niks over gezegd. We zullen wel zien.
 
Mijn dag zit er weer op! Voor jullie straks ook: slaap lekker!
 

Commentaren

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Om een reactie te plaatsen moet u inloggen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u een keuze maken uit inloggen met Facebook, LiveID, LinkedIn of OpenID.