28 mei 2013 : chemo #3 - dag 4

Categorie:  Reacties: 0

Nog maar 2 nachtjes en chemo #3 zit er al weer op!! Morgen de laatste chemo erin knallen, ff spoelen, alles weer eruit plassen en hop –> naar huis!
 

Vandaag een heerlijk dagje gehad met mama en de zusters. We hebben bijna de hele dag zitten knutselen, waarbij ik een hele mooie Piet Piratenhoed heb gemaakt voor mijzelf en Morris.
 
Ik zeur al sinds 3 dagen de oren van mama d’r hoofd om een ECHT Piet Piratenpak. Volgens papa is helemaal niet erg dat ik mama d’r oren eraf gezeurd heb, want die naaien ze er in de Piet Piratenwinkel van Studio 100 wel weer aan ;-). Tsja, “Gertje” moet zijn vrijgezellenleven ook ergens van bekostigen he!?
 
Verder hebben we vandaag de “voorlopige planning” van de stamcel-afname doorgenomen met een dokter. Alles is uiteraard onder het voorbehoud dat mijn stamcellen schoon zijn.. Zoniet, dan wachten ze tot de volgende kuur.
Maar vooralsnog moeten we volgende week vrijdag (7 juni) “even” naar Nijmegen komen om een buisje bloed af te geven, zodat ze kunnen zien of er al voldoende stamcellen in mijn bloed zitten (dit kan vreemd genoeg niet in Eindhoven). Indien dat het geval is, moet ik maandag 10 juni weer naar Nijmegen komen om ze daadwerkelijk af te gaan nemen.
Ze gaan dan – onder narcose - “nog een” lijn plaatsen in mijn lies plus twee infuuslijnen in mijn armen (in elke arm een natuurlijk), waarna ik 4 uur lang op een apparaat wordt aangesloten.
Dit apparaat haalt het bloed uit mijn lies, pikt de stamcellen eruit en stopt die in een zakje, waarna de rest van het bloed weer teruggegeven wordt in mijn armen.
Als het goed is heeft dit apparaat binnen vier uur wel vijf (5) miljoen stamcellen eruit gehaald, knap he!?
 
Aan het einde van de stamcelafname mag ik weer bewegen, halen ze de lijn weer uit mijn lies en het infuus uit mijn armen. Zal wel een zware bevalling worden om zo lang stil te moeten zitten, want dat is niet mijn sterkste kant helaas.
Meestal – zei de dokter – lukt de gehele afname in een keer. Laten we maar hopen dat dit bij mij ook het geval is en dat het dan geen “echte maandagmorgen” zal zijn.
 
Ik was vandaag ook een heel klein beetje verdrietig, want mijn papa ging naar Morris en haalde het dus niet om ook nog eens naar Nijmegen te komen voordat ik al zou slapen. Achteraf misschien maar goed ook, want ik was zo moe dat ik om 18.30u al heb gevraagd aan mama of ik mocht gaan slapen!!
 
Maar niet getreurd: morgen is weer een nieuwe dag en mama wordt vervroegd vrijgelaten.. weliswaar op proef ;-). Morgenavond komt papa namelijk hierheen en blijft dan bij mij slapen! Ik mag (zoals het er nu uitziet) donderdag al naar huis om 10.00u, dus dan gaan papa en ik samen “uitchecken”.
 
Voor nu, slaap lekker allemaal!
 

Commentaren

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Om een reactie te plaatsen moet u inloggen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u een keuze maken uit inloggen met Facebook, LiveID, LinkedIn of OpenID.