13 april 2013 : Chemo #1 dag 6

Categorie:  Reacties: 0

Na een zware nacht met een aantal keer overgeven (ondanks dat er niks uit kwam), werd ik rond 8.00u wakker. Papa had al lekker eten besteld: bassantje (croissantje), wit brood, kaas, smeerkaas en een eitje.. maar bij nader inzien had ik toch geen trek.
 

Toen de zuster vroeg of ik misschien zin had in een raket-ijsje, twijfelde ik geen moment! Ik dacht: laat papa maar lekker de boterhammen opeten, ik eet mijn ijsje wel op. Papa lacht naar mij en zegt: wa bende toch een boef!
 
Zeer positief is dat de knobbel in mijn nek bijna helemaal weg is en dat ik eigenlijk mijn oude buikje weer terug heb (niet meer opgezwollen). Je kunt zelfs mijn navel weer zien! De dokter was daardoor ook aangenaam verrast, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer, zeker niet bij deze ziekte. Toch is het fijn om te zien dat er ook fysiek al iets gebeurt!!
 
Om 11.00u kwam de dokter en ik hoorde haar zeggen tegen papa dat de volgende kuren TOCH in Nijmegen gebeuren. Papa vindt dat niet zo fijn en ik eigenlijk ook niet, want dan kunnen we Morris en papa minder vaak zien. Papa moet namelijk HEEL ver rijden (verder dan ik kan fietsen zegt hij altijd) en is daarom pas laat in Nijmegen.
Gelukkig is het maar telkens een 5- of 6 dagen en daarna mogen we weer naar huis.
Volgens de dokter kom is ergens tussen maandag en woensdag (naar verwachting) in de dip. Goed nieuws is dat bezoek ontvangen in principe geen probleem hoeft te zijn, dus alleen als iemand een longontsteking, waterpokken of andere besmettelijke aandoening heeft is het beter diegene even te vermijden. Snotneus is in de basis geen probleem, afhankelijk hoe fit Faber zelf is in de dip.
 
Aangezien ik misschien maandag of dinsdag naar huis mag, moeten papa en mama moeten bij mij nu dagelijks een paar "kleine zaken" in de gaten houden. Als ze denken dat er iets aan de hand is, bellen. Als de temperatuur boven de 38,5 graad komt, direct bellen en dan wordt ik meteen opgenomen (voor het gemak in Nijmegen). Als de temperatuur tussen de 38- en 38,5 graad is, dan hoeven ze nog geen contact op te nemen, maar als dat na een uur nog steeds het geval is, direct bellen en in overleg melden in ziekenhuis. Verder hoeven we alleen te contact op te nemen als hij blaasjes krijgt, rode vlekken, aanhoudend misselijk, allergische reacties op medicijnen of iets anders en bij onvoldoende plas/poep. Bij andere acute gevallen spreekt het voor zich, toch mijnheer Wijdeveld? Uh.. ja.
Dus…
 
Als voorbereiding op wat er nog allemaal komen gaat, zullen ze maandag ook een sonde inbrengen. Dit omdat ik schijnbaar toch onvoldoende op gewicht kan blijven en een groot voordeel is dat ik alle medicijnen via die sonde kan krijgen. Van de chemo gaan alle cellen kapot en dus ook alle slijmvliezen, wat dus de reden is dat voor mij eten, drinken en zeker de medicijnen een beetje pijn kunnen doen.
Daar heb ik dus vanaf maandag geen last meer van. Nu maar hopen dat Morris niet aan die sonde in mijn neus gaat trekken als we aan het stoeien zijn ;-).
 
Nu lig ik lekker te slapen, nadat ik papa nog even verrast heb met mijn culinaire smaaksensatie: hapje van een raket ijsje, dan een paar stukjes Javaanse kroepoek, afblussen met een slokje chocomel en als toetje, hoe kan het ook anders: 2 happen worstenbrood, gedrenkt in de tomatensoep.. HEERLIJK!
 
Slaap lekker allemaal!
 

Commentaren

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Om een reactie te plaatsen moet u inloggen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u een keuze maken uit inloggen met Facebook, LiveID, LinkedIn of OpenID.