15 april 2013

Categorie:  Reacties: 0

Vandaag heb ik tegen Leonie gezegd dat ik morgen WEER een kraal wil hebben voor mijn ketting, welke betekent dat ik een nog rotdag gehad heb.
 

Nadat gister de voedings-sonde al 3 keer eruit is gekomen bij het overgeven, hadden papa en mama goede hoop dat deze zou blijven zitten en dat ik vanmorgen weer helemaal fit wakker zou worden. Helaas.
Nadat vannacht om 03.00u ik moest overgeven de sonde er weer uit kwam, hebben ze hem niet meer teruggeplaatst.. althans, dat hoopte ik. In de ochtend heb ik een hele “halve” boterham opgegeten en zelfs nog een pakje chocomelk op, maar de zuster was niet onder de indruk, ofwel – de sonde moest er weer in.
Om 10.00u en om 16.00u is de sonde er weer uitgekomen en inmiddels zijn ze wel overtuigd dat het niet ligt aan de kriebel, maar aan de misselijkheid die ik nog steeds blijk te hebben van de chemo.
Gelukkig heb ik nu een manier gevonden om de slang erin te houden tijdens overgeven, want het is al 2 keer gelukt om deze erin te houden door tussentijds een slokje water te drinken.
Morgen gaan ze overleggen of ze TPV (sondevoeding via infuus – direct in het bloed) gaan aanleggen, om in ieder geval te zorgen dat ik weer een beetje energie in mijn lichaam krijg.. alleen het nadeel daarvan is dat ik waarschijnlijk geen excuses meer heb om niet zelf te lopen, haha!
 
Wat ik nog meekreeg van Leonie is dat er op zich helemaal geen reden is tot bezorgdheid, aangezien dit eigenlijk wel past bij het proces dat elke patiënt doorgaat en volgens de zuster ben ik nog vrij fit in vergelijking tot andere patiënten.. Het zal allemaal wel, ik blijf lekker op bed liggen en als mama mij mijn drinken voor mijn mond houdt, waarom zou ik het dan zelf pakken?
 
 
Mama en ik hadden papa gebeld om te zeggen dat ik zin had in frietjes. Papa was vandaag al om 17.45u in het ziekenhuis, maar de gaarkeuken was op dat moment vrij druk bezocht. Papa heeft daar wel een half uur gewacht op de frieten, maar het was het wachten waard.. NOT. Eenmaal aangekomen op de kamer, was ik toch een beetje misselijk en hoefde ik eigenlijk toch geen frietjes meer. Sterker nog, Leonie heeft gezegd dat ik vanaf nu alleen maar water of heldere drankjes mocht hebben.
Morgen poging 2.
 
Ik ben nu lekker aan het slapen en ik hoop dat de sonde vannacht blijft zitten, zodat we niet morgen opnieuw het hele circus door moeten. Anders hebben ze straks geen kralen meer over en lijk ik op B.A. Baracus ;-) Die had trouwens ook een hekel aan drankjes die hij niet vertrouwde, dus wellicht is het wel een "brother from another mother"? Of gaat dat te ver?
 
Oh ja, toen papa naar huis ging hoorde ik mama nog zeggen: rij voorzichtig schatje, slaap lekker en oh ja: is het huis nog een beetje schoon? Typisch een opmerking voor “ons mam”..
 Waarop papa zei: ...uh ... natuurlijk lieverd!
 Typisch "ons pap"..
 
Slaap lekker!
 

Commentaren

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Om een reactie te plaatsen moet u inloggen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u een keuze maken uit inloggen met Facebook, LiveID, LinkedIn of OpenID.