17 april 2013

Categorie:  Reacties: 0

Jeuj, ik werd vanmorgen wakker en warempel, mijn sonde zit er nog in!! Vandaag is een mooie dag om eens lekker GEEN kralen te verdienen!!
 

Sinds twee dagen word ik van alle kanten volgepropt met voedsel, vetten, calorieën en mineralen.. ze stoppen het werkelijk van alle kanten in mijn lichaam: via mijn infuus (direct in het bloed), via de sonde in mijn neus en daarnaast nog eens de zaken die ikzelf eet.
Er zijn twee redenen dat ik nu kan eten wat ik wil: gewoon omdat het mag en omdat ik moet eten. Telkens hoor ik mama vragen: zullen we hem een appel geven? Waarop de zuster dan zegt: laat hem maar lekker kiezen wat hij wil, zolang hij maar iets eet.. Of dat nu pizza, frietjes, poffertjes zijn, het maakt eigenlijk niet uit, aangezien hij alle essentiële zaken al via het infuus krijgt.
Ik doe dan net alsof ik dat niet hoor en concentreer mij op mijn tekening of op de Cars film.. Vervolgens draait mama zich om en zegt: wil je een appel, een banaan of iets anders? Het laat zich raden wat ik dan zeg.. duhuh, iets anders.. haha! Frietjes en poffertjes kan ik niet meer zien, want die heb ik al teveel gehad, pffff.
Helaas zien mama en de dokters ook wel dat het al een stuk beter met me gaat, dus ik heb besloten nog maar snel even een pizza voor morgenmiddag te bestellen, voordat het feest dadelijk voorbij is.
 
Om 10.00u kwam Hanneke met Bink en onze Morris op bezoek. Hanneke had voor mij geregeld, wat papa en mama al een half jaar niet gelukt was: de DVD van Bob de Bouwer – de gouden hamer !! Hanneke ai luf joe!
Achteraf bleek dat papa en mama dit zelf geregeld hadden, maar toen kon ik niet nog eens zo enthousiast reageren. Op het moment van schrijven heb ik de DVD al weer 3 keer bekeken, blijft leuk!
Ik ben vandaag voor het eerst sinds een paar dagen weer uit mezelf op de fiets gestapt en met m’n maten (Morris en Bink) even de boel onveilig gemaakt. Dokter Dave overweegt vanaf morgen stalen neuzen te gaan dragen, aangezien het op de gang zo wel erg gevaarlijk is met 3 fietsen achter elkaar en daartussenin nog mijn mama die ons probeert bij te houden met de infuuspaal. Hilarisch! Helaas hebben we er geen foto van, althans, dat is wat mama zegt.
 
Rond de middag kwam de uitslag van de bloedtest en gelukkig voor dokter Dave hoeft hij zich de komende dagen geen zorgen te maken. Ik zit in een “dip” !
Niet psychisch, maar lichamelijk, hoewel het vreemde is dat ik er zelf niet echt last van heb. De dokter vond het toch noodzakelijk om mij een bloedtransfusie te geven (HB gehalte – rode bloedlichamen – veel te laag), evenals een zakje kalium (niet te verwarren met kaliumcyanide – ookwel bekend als cyaankali) en wat extra mineralen. Toch weer een kraal verdiend dus..
Komende dagen zit ik dus in quarantaine, waarbij wel gewoon iedereen op mijn kamer mag komen zonder allerlei kapjes of groene jassen, maar ik niet van de kamer af mag !? Ik mis de logica even, maar daar hebben ze vast over nagedacht! Of wacht eens even, misschien is het wel bedacht door dokter Dave..? Nee toch!?
 
Tegen het eind van de middag kwamen ook ome Ostar en tante Joyce op bezoek, wat erg gezellig was!
Papa en ik hebben nog even op Skype gekletst, omdat papa vandaag naar Morris is gegaan, die fijn bij opa ijshockey en oma Zonnebloem logeert. Of ja gekletst, mama heeft gekletst over mij en ik was lekker relaxed een DVD-tje aan het bekijken, voetjes omhoog, hand in de .. (oh nee, dat is niet zo netjes) en een pakje appelsap in mijn hand.
 
Tussen de bedrijven door, hoe kan het ook anders, hoorde ik dat mama de hele inrichting van ons huis aan het verkopen is op Marktplaats.. Zo nu en dan krijgt mama het ineens “in de bol” en moet er iets nieuws komen. Nu zijn de eetkamerstoelen aan de beurt en als papa niet oppast, dan zit er straks ook een nieuwe keuken en badkamer in.. Gelukkig kan mama goed onderhandelen en kost het onder de streep meestal niet zo veel geld.. zegt ze ;-)
 
Tot zover.
 

Commentaren

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Om een reactie te plaatsen moet u inloggen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u een keuze maken uit inloggen met Facebook, LiveID, LinkedIn of OpenID.