1 april 2014 : te gemakkelijk..

Categorie:  Reacties: 0

Lieve Jasper,
Het ging allemaal te gemakkelijk en te voorspoedig, dus bij mijn laatste kuur zal ik de spanning er nog even inhouden.

Afgelopen zondag startte mijn laatste sessie van 13 injecties GM/CSF. Dit is de derde sessie en de eerste twee (tijdens immunokuur #1 en #3) zijn zonder noemenswaardige allergische reacties verlopen, hoewel we tijdens de laatste dagen van de 2e sessie ook al zagen dat mijn lichaam dit spul niet meer wil hebben..
 
Zondag na het eten hebben papa en mama mij de eerste injectie gegeven en ik kreeg meteen een dikke bal op mijn been, mijn armen werden rood en mijn gezicht. Ook begon ik te hoesten en zag wel dat papa en mama schrokken van de reactie!
Ze hebben mij toen meteen Benedril gegeven, wat een soort van anti-allergisch medicijn is dat je gewoon bij de apotheek kunt krijgen en werkt tegen vanalles.
 
Na de Benedril werd het hoesten meteen minder, dus wisten papa en mama dat de reactie al aan het verminderen was. Het is tenslotte ook niet ideaal om op zondagavond (het was inmiddels 21.00u) naar de ER te gaan, want dan ben je voorlopig niet thuis..
 
Mama had al besloten dat ze lekker bij mij in bed zou kruipen, zodat ze me goed in de gaten kon houden – zeker toen ze zag dat ik ook nog eens 39,5 graden koorts had. Na een zetpil werd de koorts gelukkig minder, dus hebben we besloten het af te wachten tot de volgende ochtend.
 
Maandagmorgen bleek dat ik toch nog koorts had, dus heeft mama Morris naar school gebracht en zijn we daarna met z’n drietjes naar het ziekenhuis gegaan – een dag eerder dan gepland.
Eenmaal aangekomen bleek ook Mees er (ongepland) eerder te zijn, evenals Sil – dus het zal wel “in de lucht gehangen hebben”.
Na controle van het bloed bleek dat ik weer een infectie op mijn lijn had, ditmaal op beiden lijnen.
 
Gevolg is dat ik tot vanmorgen koorts had, ik nu inmiddels al verschillende antibiotica gekregen heb om het virus in de lijn te bestrijden en dat mogelijk de lijn eruit gehaald moet worden vanwege dat virus.
Als dat zo is, dan moeten ze voor de laatste kuur op beide armen een infuus prikken voor alle antistoffen en tevens regelmatig op andere plekken prikken voor bloedcontrole. Dat is niet ideaal, maar van de andere kant kan het ook niet zo zijn dat deze lijn mij in gevaar brengt – en daarbij mocht de lijn er na deze kuur toch uit!
 
Als ik vandaag koortsvrij blijf, dan gaan ze vanavond de GM/CSF opnieuw proberen te prikken. Die hebben ze gister overgeslagen vanwege de aanhoudende hoge koorts. Als ik vandaag weer zo zwaar reageer op dit medicijn, dan gaan ze eerst de dosis omlaag brengen en anders misschien zelfs stoppen.. To be continued.
 
Zoals gezegd ben ik nu gelukkig weer koortsvrij en voel ik me vrij goed. Straks komen mama en Morris ook naar het ziekenhuis en hopelijk zie ik vandaag ook Mees nog even.
 

Commentaren

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Om een reactie te plaatsen moet u inloggen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u een keuze maken uit inloggen met Facebook, LiveID, LinkedIn of OpenID.