23 juli 2013 : Volledige update

Categorie:  Reacties: 0

Ik ben jullie weer een goede update verplicht, aangezien dat er de laatste dagen behoorlijk bij ingeschoten is door omstandigheden.

Jullie hebben inmiddels al begrepen dat ik weer thuis ben. Het was een vrij zware kuur, die in principe van dinsdag t/m zaterdag liep. De theorie zei dat het dan nog een dagje spoelen zou zijn en hup naar huis..
Nou, mooi niet dus. Die zondag was ik behoorlijk misselijk en had helemaal niks te missen. Dat heeft zeker t/m woensdag geduurd.
Vervolgens kwam donderdag, toen ik net weer een beetje fit was, de MRI. Deze was pas aan het einde van de dag en waarschijnlijk heb ik door de spanning niet geplast.
Eenmaal onder de MRI, zag men dat er een halve liter plas in mijn blaas zat en moesten ze een katheter plaatsen. Dat was vrij pijnlijk en bovendien moest ik vrijdag weer laten zien dat ik goed kon plassen voordat ik naar huis mocht. Het plassen ging goed, echter ik had geen zin om te eten of te drinken.
 
Afgelopen zaterdag zag het er al veel beter uit: ik wilde weer eten en drinken, had behoorlijk praatjes en kon iedereen weer een beetje voor de gek houden.
’s Middags bleek dat het toch allemaal een beetje te snel is gegaan en ik moest weer spugen. Ik heb deze week 8!!! keer een nieuwe sonde gekregen – 8 gele kralen, joepie!? Blehhh!
 
Op zondag had de dokter gezegd dat ik minimaal 1000ml sonde-voeding binnen moest houden om in aanmerking te komen voor naar huis te mogen. Mijn mama en papa durfde het apparaat nog niet op 40ml per uur te zetten, omdat ze bang waren dat ik dan weer moest spugen.
 
Ondertussen is het al maandag geworden: D-day. Aangezien ik zondag erg goed gegeten had, mocht ik in principe naar huis. Alleen nog even bloed checken.
SUPERDIP: leukocyten-waarde: 0,00000. Dat is op zich geen probleem, ware het niet dat ik – ondanks het feit dat ik na 2 weken EINDELIJK verlost was van de paal – nog steeds niet van mijn kamer af mocht..
Ook moest ik nog “even” een zakje bloedplaatjes krijgen, Weer wachten, want die moest natuurlijk nog gehaald worden.
 
Papa is inmiddels al met Morris naar huis gereden en mama en ik zouden later volgen. Dat was ook nog even spannend, aangezien ik na het krijgen van bloedplaatjes ineens een lichte verhoging kreeg. Gelukkig zette die niet door en kon ik gewoon naar huis.
 
Gistermiddag heb ik met mijn vriend en broertje Morris – die mij ook gemist had – in de godsverziekende hitte op de nieuwe trampoline gespeeld.
Met die hitte van gisteravond konden wij natuurlijk niet slapen en hebben wel tot 22.30u rondgespookt, maar uiteindelijk heerlijk geslapen.
 
Vanmorgen zijn we allebei bij papa en mama in bed gekropen, want dat hadden we allebei wel gemist en volgens mij hadden papa en mama dat ook erg gemist!
Toen mijn papa ging werken, heb ik hem nog even op z’n geweten ingespeeld en verteld dat ik het niet leuk vond dat hij weg moest – en met succes: hij heeft de middag vrij genomen!
 
Eerst zijn papa en ik naar de wasstraat gereden om de auto te wassen en vervolgens zijn we even bij mijn nieuwe vriend Wies op bezoek geweest! Dat was erg leuk! Die mijnheer heeft een buurthuis (Orka) en daar heb ik mogen kleuren, knippen, biljarten (zonder keu natuurlijk) en een heerlijke chocomel gedronken..
Het ziet er allemaal erg gezellig uit daar en er hangen zelfs posters met mijn gezicht erop. Ook had Wies hetzelfde armbandje om als ik.
Papa zegt dat Wies erg hard bezig is om ons te helpen met geld inzamelen voor onze reis naar Amerika, wat natuurlijk helemaal te gek is!
 
Vanavond was nog heel even spannend, want mijn broertje Morris had in een neidige bui net iets te hard aan mijn shirt getrokken, waardoor een van de borgdraadjes van mijn lijn was losgegaan. Papa is meteen met mij naar het ziekenhuis gegaan om even te laten kijken of de lijn er nog goed in zat – zeker omdat die nu eindelijk is ingegroeid! Zou zonde zijn als die nu WEER eruit zou zijn.
Gelukkig loos alarm en met een nieuw steriel verbandje en folie, inclusief nieuw borgdraadje, zijn we weer naar huis gegaan om lekker de welverdiende pizza op te eten.
 
Na nog even heerlijk in bad te hebben gezeten, lig ik nu weer heerlijk in dromenland. Gelukkig is de temperatuur weer iets beter te hebben.
 
Slaap lekker allemaal!
 

Commentaren

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Om een reactie te plaatsen moet u inloggen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u een keuze maken uit inloggen met Facebook, LiveID, LinkedIn of OpenID.