30 juli 2013 : de uitslagen van de scans..

Categorie:  Reacties: 0

Vandaag was een spannend dagje.. met opgeheven hoofd (en toch een beetje knikkende knieën) kwamen papa en mama in het ziekenhuis.

Dr. Mathyssens is de chirurg die de operatie van mij gaat doen en hij opent het gesprek met: de chemo heeft al goed z’n werk gedaan. Pfff, wat een opluchting!
 
Ze hebben samen de scan van eind maart bekeken en daarna de scan van de afgelopen weken, waarop je al heel duidelijk het verschil ziet. Eind maart zat er nog een knobbel in mijn nek, het weefsel op m’n ruggemerg was aangetast -> beiden helemaal weg.
Verder zat er een knobbel van ~ 5cm in mijn borst, die nu geslonken is tot een klein stukje weefsel van 0,5cm, welke door de volgende chemo’s en bestralingen nog helemaal weg zal gaan.
 
Als laatste de 2 tumoren in de bijnier (waarschijnlijk de plek waar het gestart is), die van zo’n 10*7cm resp. 3*3 zijn geslonken naar een (1) tumor van nog geen 5*3cm. Op de foto kun je dat goed zien – links is de scan van eind maart en rechts is de scan van vorige week.
De arts zegt dat je wel kunt stellen dat de chemo bij mij erg goed is aangeslagen! FIJN!!!
 
De operatie staat gepland voor 14 augustus en zal nog steeds een flinke ingreep worden. Ze hebben zo’n 4 uur ervoor uitgetrokken en zoals hij nu op de scan kan zien, lijkt het niet de meest complexe operatie waar zelfs de chirurgen nog over opscheppen op feestjes, maar.. ze kunnen dat pas echt goed inschatten als ik daadwerkelijk op de operatietafel lig.
Ze zullen een flinke snee moeten maken – van m’n navel tot de zijkant – waar ik behoorlijk veel last van zal hebben in de eerste dagen / weken na de operatie. Gelukkig hebben ze allerlei medicijnen waardoor ik eigenlijk niet veel last hoef te hebben van de pijn.
 
Toen papa en mama weer bij oma kwamen, kreeg ik een hele dikke knuffel en zeiden ze dat ik goed op weg ben om “schoon” te worden !? Moet ik nog onder de douche of wat bedoelen ze nu? Nouja, we werden in ieder geval even extra goed geknuffeld en ze waren blij – dat is fijn!
 
Morgen gaat mama een nieuwe bril voor mij kopen, want we zijn naar de oogarts geweest en die mijnheer zei dat ik nieuwe glazen in mijn bril moet hebben.
Mama heeft schijnbaar al weer een hele coole bril uitgezocht van Ray-ban – foto volgt morgen!
 
Papa en mama gaan lekker op de bank zitten en Morris en ik liggen al weer te slapen!
Fijne avond allemaal!

Commentaren

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Om een reactie te plaatsen moet u inloggen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u een keuze maken uit inloggen met Facebook, LiveID, LinkedIn of OpenID.