11 juni 2013 : Drukke dag gehad – blij dat die voorbij is !!

Categorie:  Reacties: 0

Vanmorgen om 08.30u werd ik opgehaald voor de operatie. Nadat ik eerst een drankje had gehad als voorbereiding op de narcose, zag de wereld er heel anders uit – alsof ik een roze bril op had!!
 
 

Mama is samen met mij naar de operatiekamer gelopen en nadat ik het kapje op mijn kreeg, heb ik er niets meer van meegekregen.
Toen ik wakker werd, was ik heel erg verdrietig, want er zat ineens een lijn in mijn lies met allerlei koppelingen eraan. Dit zag er erg eng en vervelend uit en pas nadat mama mij weer mijn gewone onderbroek aangedaan had, kon ik weer een beetje lachen.
 
Jans (de pedagogisch medewerker van de afdeling) kwam ons halen om mee te gaan naar de kamer waar de stamcel afname zou plaatsvinden.. We kwamen binnen en ik denk dat de NASA er jaloers op zou zijn – wat een apparaten! !
Ik werd aangesloten op een machine die aan de ene kant het bloed uit mijn lichaam neemt – vervolgens door een centrifuge leidt, waarbij de rode-, witte- en plasma (bloed)cellen van elkaar gescheiden worden – waarna het geheel weer langs een “magnetisch veld” geleid wordt waarbij ze de stamcellen eruit halen – en het overige bloed weer terug gaat naar mijn lichaam. Hoe het precies allemaal werkt is “het geheim van de smid”, maar het resultaat mag er wezen: 50 miljoen schone stamcellen in een zakje!!
Dit zakje hangt momenteel in een stikstof container, waarbij het bij ongeveer -200 graden Celsius is ingevroren.
 
Om 14.00u waren we weer terug op de afdeling en was het wel tijd voor een tukkie! We moesten tenslotte toch wachten op de uitslag of er voldoende stamcellen waren, dus dat was geen probleem.
Om 17.00u kwam het verlossende woord en kon de lijn uit mijn lies gehaald worden.  De dokter vond mij heel stoer, aangezien ik direct erna op de fiets weer terug ben gegaan naar de afdeling!
 
Het enige vervelende was dat vandaag ook nog eens mijn sonde deels uit mijn neus gekomen is, die nog even teruggeplaatst moest worden voordat ik naar huis mocht.
Nu ben ik inmiddels weer thuis met een doosje vol met KRALEN die ik zeker verdiend heb vandaag!!!
 
Papa vertelde mij ook nog dat ze een eerste overzicht hebben gekregen van alle “goedgekeurde” donaties. Echt hartverwarmend en super dat er zoveel mensen meeleven!! Papa zal alle mensen eervol vermelden op de website onder het kopje “vrienden / donateurs” ( http://www.fabergoesusa.nl/vrienden ).
Bart werkt inmiddels 12,5 jaar bij JVH en heeft gevraagd aan zijn baas of hij – i.p.v. een feest – een donatie wil doen aan FaberGoesUSA. Gelukkig wilde zijn baas daar aan meewerken en hebben ze een donatie van € 750,- gedaan aan de Stichting!! Daar zijn geen woorden voor – geweldig gewoon !!
 
Papa is druk bezig met de website helemaal te updaten, maar dit gaat niet zo snel als verwacht. Soms door tijdgebrek, soms doordat papa niet weet hoe het moet en soms omdat een bepaalde sectie nog niet helemaal is ingericht zodat het gevuld kan worden – maar we kunnen wel zeggen dat er VOLOP aan gewerkt wordt door vele mensen.
 
Tot zover! Ik ga lekker slapen..
 

Commentaren

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Om een reactie te plaatsen moet u inloggen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u een keuze maken uit inloggen met Facebook, LiveID, LinkedIn of OpenID.