15 juni 2013 : Super Opkikkerdag - een dag om nooit meer te vergeten !!

Categorie:  Reacties: 0

Vanmorgen was het dan zover !! We zijn in alle vroegte opgestaan, zodat we om 7.45u konden wegrijden en dat is nog gelukt ook! Om 9.15u werden we in Zeewolde verwacht op de Eemhof, waar ze alles uit de kast zouden gaan trekken om de hele familie te vermaken!
 

Eenmaal aangekomen in Zeewolde, precies om 9.15u hebben we de auto geparkeerd en mochten we ons melden bij een grote zaal. Daar stond een haag van vrijwilligers, die ons allemaal welkom heette.
Helemaal vooraan stond een mijnheer, die aan mij vroeg hoe we welkom geheten wilde worden: zacht klappen, hard klappen, juichen, springen.. ik mocht kiezen! Aangezien het toch nog erg vroeg was, heb ik maar gekozen voor zacht klappen. Er stonden wel 100 vrijwilligers, politieagenten, brandweermannen, persoonlijk begeleiders, de hele organisatie!!
Er liep een meisje achteruit om van ons foto’s te maken en dat bleek Ruby-Ann, die ons de HELE dag gezelschap heeft gehouden, foto’s gemaakt (die krijgen we over 2 weken), eten en drinken verzorgde, de buggy duwde, met mij mee naar de WC liep (helaas moest papa het zelf doen ;-)) -> maar we hoefde dus ECHT NIKS te doen, alleen genieten!
 
Na een korte introductie, zijn we naar de eerste activiteit gegaan. Er was een huisje op het park, waar een hele leuke clown in HEEL het huisje pannen, potten, lepels, gardes en alles had neergelegd waarmee je muziek of lawaai kon maken. Wat een feest!
Daarna gingen we richting het water, waar we eerst een foto-shoot kregen tussen de piratenpoppen en vervolgens klaargemaakt werden om op een ECHT piratenschip te gaan.
Helaas ging het toen even heel hard regenen en waaien, waardoor de tent waarin we stonden te schuilen bijna wegwaaide. Het waaide zelfs zo hard dat er een heel groot piratenstandbeeld vlak langs de tent opviel, waarbij de arm van die pop afbrak. Dat was echt wel even spannend (toen ik ging slapen vanavond had ik het er nog over!)..
Gelukkig hield de regen snel op en mochten we toch nog even op de piratenboot rondkijken, alleen voor het varen was helaas geen tijd meer.
 
Aangezien we wel nog een klein beetje tijd over hadden, konden we bij de brandweer terecht. Daar hebben we een rondje gereden in een ECHTE brandweerauto en ik mocht zelfs de sirene aanzetten. Onderweg kregen we een melding via het “bakkie” dat er brand was. Ik mocht vertellen aan de commandant dat we meteen terug zouden komen!
Eenmaal aangekomen stond er een bak in brand, die ik (samen met een echte brandweerman) mocht gaan blussen #trots! Omdat ik dat zo goed gedaan had, kreeg ik een echt brandweermannen pak en een certificaat!
 
Na zo’n drukke ochtend konden we wel wat eten gebruiken, dus zijn we naar het restaurant gegaan. Ze hadden ALLES wat we maar wilde – dus ik heb frietjes, frikandel en knakworst met mayonaise gegeten en Morris had frietjes met aardbeien en een oliebol met poedersuiker! Heerlijk!!
 
De zon was inmiddels al weer tevoorschijn gekomen, dus zijn we even in de speeltuin gaan uitbuiken – toevallig ook op een houten piratenschip!
 
Om 13.30u werden we verwacht in het huisje van de Kabouter Appel en Kabouter Slaapie! Daar hebben we onze eigen kabouternamen mogen verzinnen en wist je dat die altijd hun naam kiezen door aan te geven wat zij het allerlekkerst- of allerleukst vinden. Mijn naam was dus Kabouter Friet, Morris was Kabouter Gordon, papa was Kabouter Gyros en mama was kabouter Sushi. Het konijn in dat huisje had 8 ballen verstopt, die wij even moesten helpen zoeken. Nadat we die gevonden hadden, hebben we nog met de ECHTE kabouters het ECHTE kabouterlied gezongen van die paddenstoel rood-met-witte stippen.. LEUK!!
 
Alles was een verassing, maar nu zei Ruby-Ann echt helemaal niks over waar we heen gingen.. We liepen richting een heel groot veld, waar helikopters af- en aan vlogen. Zouden we dan echt in een helikopter mogen zitten, of alleen kijken?
Nee hoor, niet alleen kijken. Eenmaal aangekomen, stonden ze al te wachten: familie Wijdeveld? Hmmm.. zo heet ik ook! Jullie gaan met z’n viertjes in de grote blauwe helikopter, je kunt bij die mevrouw de oorkleppen halen – WAUW!!!
Het was al niet windstil, maar toen we naar de helikopter moesten lopen, leek het wel of het stormde buiten!! Papa had mij goed vast en mama tilde Morris. We konden samen met z’n viertjes op de bank zitten.
Deuren dicht en … jiehoe!! Dat was echt helemaal te gek!!
(helaas kunnen we op www.fabergoesusa.nl/blog geen filmpjes plaatsen, maar die staat wel op https://www.facebook.com/#!/faber.wijdeveld)
 
Op de terugweg van de helikopter kwamen we langs een oliebollenkraam. Morris en ik hadden eigenlijk al best wel weer trek, dus mama had een zakje bollen meegekregen. Ondanks dat we net de lunch op hadden, had ik er eentje op en Morris wel drie!! Die zat me een partij te smullen daar – alsof er niks lekkerder bestaat en alsof hij een week niet gegeten had, geweldig!!
 
Als laatste echte activiteit zouden we nog een rondje mogen meerijden in een ECHTE Amerikaanse politieauto. Dat was echt heel COOL! Hier konden Morris en ik allebei de knop van de sirenes bedienen – nou, ik denk dat iedereen in een straal van 15km wel wakker is geworden uit z’n middagdutje! Haha!!
 
Moe maar voldaan keerden we met z’n allen terug in de grote zaal. Het was voorbij de mooie dag – of wacht eens even? Muziek- optredens – dansen!! Ach, daar hebben we altijd nog wat energie voor over!
Tussentijds had mama mij even laten uitrusten, waarbij ik meteen geschminkt werd als TIJGER!
 
Na het eten hebben we nog even gedanst met Ruby-Ann en haar HEEL ERG bedankt voor de SUPER-DUPER geweldige dag!! Het was werkelijk een groot feest en deze dag is er zeker een om NOOIT te vergeten!!
 
We waren nog geen minuut aan het autorijden of Morris en ik konden onze ogen niet meer open houden! Kapot moe!
 
Wat zullen wij heerlijk slapen vannacht !!!
Voor jullie straks ook: slaap lekker!

Commentaren

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Om een reactie te plaatsen moet u inloggen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u een keuze maken uit inloggen met Facebook, LiveID, LinkedIn of OpenID.