21 november 2013 : De grote reis..

Categorie:  Reacties: 0

Lieve Jasper,
Gistermorgen zijn we in alle vroegte vertrokken naar Düsseldorf. We hadden eigenlijk de vlucht geboekt van 10.45u naar Frankfurt (en dan om 12.45u van Frankfurt naar Philadelphia), maar aangezien we dan maar een uurtje overstap tijd hadden, waren we om 07.00u op Düsseldorf zodat we konden proberen om de vlucht van 08.20u al naar Frankfurt te nemen..

Gelukkig waren de medewerksters van Lufthansa zeer meewerkend en mochten we om 08.20u vliegen.. Het was maar een vlucht van een half uur naar Frankfurt en ze vonden het geweldig!
Was een mooie voorbereiding op de vlucht die erna zou komen, want dat was toch zo’n 9 uur vliegen van Frankfurt naar Philly.
 


Nadat we even met Buddy gebeld hadden, bleek dat papa en ik bij het opstijgen in de cockpit mochten meekijken.
We moesten allebei op een eigen stoel met 5-punts sluiting. Ook mocht Faber meeluisteren met de koptelefoon – waarmee Buddy contact had met “de toren”. Wat een fantastische ervaring en de hoeveelheid knopjes en schermpjes zijn echt enorm!
Eerst werd het vliegtuig naar achteren geduwd en daarna gingen we zelf beide motoren starten. Het rijden (taxiën) naar de startbaan duurde niet zo lang. Daarna het vliegtuig recht op de startbaan zetten en wachten op toestemming van de toren.
 
Dat heet nog eens “gas erop”! Wow!! Binnen 30 seconden waren we al in de lucht en gelukkig was het niet zo bewolkt, waardoor we heel mooi konden rondkijken.
 
Nadat we Buddy en z’n collega bedankt hadden, liepen we terug naar de plekken – die geupgrade bleken te zijn naar Businessclass!! Wow! Stoelen die zo ver onderuit konden dat iedereen kon slapen en dat was Morris inmiddels al aan het doen en Faber wilde ook graag slapen!
Papa en mama hebben zich heerlijk laten verwennen door de heerlijke versnaperingen, uitstekende wijntjes, filmpjes en regelmatig even met Buddy gesproken als hij even zijn benen aan het strekken was.
Ook voor kids genoeg films en eigenlijk hebben we ons prima gedragen in het vliegtuig.
 
Buddy had toestemming om mama in de cockpit te laten tijdens de landing en dat was wel echt vet! Papa bleef blij ons zitten en ik moet zeggen dat wij het helemaal niet eng vonden, we hadden geen last van de oren, niet misselijk geweest en eigenlijk was de 9 uur durende reis goed te doen.


 
Vervolgens moesten we door de douane, wat HEEL lang duurde omdat er een HELE lange rij stond. Voor mij en Morris was het eigenlijk al 23.00u ’s avonds, maar gezien het tijdverschil was het daar pas 17.00u. Ook waren we vandaag natuurlijk al extra vroeg opgestaan, dus het was al een hele lange dag.
 
Eenmaal bij de auto aangekomen zaten we er eigenlijk toch wel snel in. Twee stoeltjes voor Morris en mijzelf, papa en mama moesten nog even de Tom-Tom zoeken – maarja, in welke koffer zat die!?
Gezien het tijdstip was het inmiddels donker en spitsuur in Philly, dus we hebben er niet heel veel van meegekregen. Het huis zoeken en de kids op bed was de eerste prioriteit. De kids lagen uiteindelijk om 01.00u NL tijd in bed – helemaal gesloopt!
 
Ook wij hebben nog even wat spulletjes uitgepakt en hebben vervolgens ons bedje opgezocht!!
 

Commentaren

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Om een reactie te plaatsen moet u inloggen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u een keuze maken uit inloggen met Facebook, LiveID, LinkedIn of OpenID.