24 november 2013 : And Philly it is..

Categorie:  Reacties: 0

Lieve Jasper,
We zijn inmiddels een aantal dagen in Amerika en de helft van de familie heeft de nieuwe tijdzone al ontdekt en de andere helft nog niet.. Valt toch wel een beetje tegen dat omschakelen.

Praktisch houdt dat in dat papa en mijn broertje Morris vanaf 02.00u ’s nachts (08.00u NL tijd) al liggen te draaien en van ellende om 05.00u uit bed stappen. Zelfs papa kan ’s avonds om 20.00u zijn ogen niet meer openhouden..
Daarentegen liggen mama en ik lekker tot een uur of 08.00u te pitten en kunnen ’s avonds opblijven “zolang we willen”.
 
Het leuke aan Amerika is: alles is anders! Dat is ook meteen de andere kant: alles is anders, dus we moeten zelfs aan de kleinste dingen (die in NL een vanzelfsprekendheid zijn) wennen..
Even een lijstje van de meest opvallende dingen:

  • Alles is groot, zelfs een tube tandpasta is zo groot dat je er meteen een half jaar mee kunt doen.

  • Litertje ijsthee halen? Gaat niet.. doe maar een Gallon -> 3,7 liter. En dan zou je denken dat deze niet past in de koelkast of dat die snel volstaat? Nee hoor, die is ook evenredig groot!

  • De glazen in de kast, daar zetten wij in NL bloemen in zo groot! En ja, hier kun je inderdaad ook 4 glaasjes drinken uit een pak halen, maar dat was dan wel 4x een liter.

  • De stekkers en stroom – alles gaat op 110 Volt, dus mama’s stijltang wordt niet heet genoeg, papa’s telefoon laadt maar voor de helft op, waardoor die 2x per dag moet bijladen en de föhn van tante Inge zal ook wel op halve kracht werken.

  • Ze zeggen overal “how are you” in plaats van “hello”. Eigenlijk zouden we meteen een gesprek moeten aanknopen over wat er allemaal met Faber is gebeurd, dat zal ze leren ;-).

  • Alles is marketing! Als je ziet op wat voor manieren ze elkaar hier proberen geld uit te laten geven aan nutteloze producten of aan zaken die mensen niet nodig hebben, dan word je gek. Bijna iedereen werkt op commissiebasis!
    Bij de sportschool zei de man dat zij zo trots waren dat ze niet op commissiebasis werken en dat we zijn advies daarom wel konden vertrouwen. Als we zouden inschrijven daar, dan moest dat wel via hem en niet via een van z’n collega’s.. hmmmm?

  • Er zijn nauwelijks stoplichten, maar wel heel veel stopborden -> superpraktisch overigens! Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Diegene die als eerste stopt, kan daarna als eerste doorrijden.

  • Papa en mama zijn gestopt met roken sinds afgelopen woensdag, want als ik gezond moet terugkeren, dan moeten papa en mama dat ook! Gaat super totnogtoe en papa hoeft ook al meteen niet meer te hoesten, ongelooflijk hoe snel dat gaat!!

 
Het huis waarin we zitten is een vrij oud huis in een zeer smal straatje. De auto parkeren hier is dan ook echt een uitdaging, want ten eerste staat het altijd vol, maar omdat het zo smal is, kun je alleen stapvoets door de straat rijden, waarbij je aan de ene kant moet oppassen dat je je eigen spiegel of die van een ander er niet vanaf rijdt en aan de andere kant is de stoeprand zo hoog dat als je daar tegenaan rijdt, heel de velg beschadigd is.
 
Het huis is overigens wel echt een heel fijn huis!! In eerste instantie vond ik het HELEMAAL NIKS, want ik was bang dat papa en mama mij hier zouden achterlaten in Amerika.
Nu begin ik het wel een fijn huis te vinden met een heerlijk oubollig interieur en mooie houten vloeren. Het is allemaal niet groot, maar alles is praktisch ingedeeld en het werkt.
 
Morgen gaan we voor het eerst naar CHOP (het ziekenhuis waar Faber behandeld zal gaan worden – Childrens Hospital Of Philadelphia). We moeten er al om 07.45u zijn, maar dat is voor papa en Morris geen probleem. Wat wel een probleem is dat mama en ik er ook moeten zijn ;-)..
We zijn erg benieuwd hoe het allemaal zal gaan lopen hier, maar we gaan er vanuit dat we snel onze draai vinden. We zijn inmiddels wel wat gewend voor wat betreft het ziekenhuisleven, dus moet goedkomen!
 
Gisteren zijn we trouwens nog in een hele leuke speeltuin geweest en vandaag gaan we ook nog iets leuks doen, hoewel we nog niet precies weten wat. We hebben al een voetbal, dus waarschijnlijk even naar het park achter de “Rocky steps”.
 
Een hele fijne dag gewenst!
 

Commentaren

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Om een reactie te plaatsen moet u inloggen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u een keuze maken uit inloggen met Facebook, LiveID, LinkedIn of OpenID.