22 oktober 2013 : 2e dag van bestraling

Categorie:  Reacties: 0

Vandaag was al weer de 2e dag van de bestraling. Gister ben ik vanuit Eindhoven naar Nijmegen gebracht met de ambulance, wat erg leuk was! Ik mag nu gelukkig in Nijmegen blijven, zodat we niet elke dag op-en-neer moeten vanuit Eindhoven Catharina ziekenhuis naar Nijmegen.

Zowel gister als vandaag is de bestraling erg goed verlopen. Ik kan stil liggen als de beste en zeg zelfs tegen mama dat ze weg moet gaan als ik eenmaal goed vast lig. Ze zet dan een muziekje aan en ik kan gewoon tegen haar praten via de intercom. Die machine moet zich dan eerst even instellen en maakt dan 5 rondjes van bestralingen, wat in totaal zo’n 10 minuten duurt.
 
Nu heb ik er nog geen last van, maar schijnbaar kun je er ook een beetje misselijk en moe van worden. Dat is nog niet het geval bij mij. Ook kan er op de plek, waar bestraalt wordt, de huid een beetje pijn gaan doen. Mama krijgt vanaf morgen als het goed is een zalfje die dat helpt te voorkomen.
 
Met de ontsteking aan de lijn gaat het de goede kant op, want het is al een beetje minder rood. Wel heb ik wat last van de antibiotica en vind ik het niet zo leuk dat de pleister / wond 2 keer per dag verschoond moeten worden. Vooral die pleister eraf trekken is elke keer weer spannend en pijnlijk. Daarnaast moeten ze dan elke keer met een koud doekje over de wond heen en dat is geen pretje.
Maar ach, het moet toch en dus doen we het gewoon telkens weer. Ik probeer zoveel mogelijk zelf te doen, zodat ik wat invloed heb op de snelheid en mijn papa en mama zijn dan erg trots op mij.
 
Morris is weer bij oma Zonnebloem en opa IJshockey, waar die zich gelukkig erg goed vermaakt!
 
Vanavond regende het weer “dogs and cats”, dus heb je helaas niet in het echt kunnen zien. Wel kijk ik zo nu en dan even op jouw website, want daar kan ik jou erg duidelijk zien!
https://stars.osr.org/jasper-de-weijert
 
Slaap lekker vriend!
 

Commentaren

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Om een reactie te plaatsen moet u inloggen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u een keuze maken uit inloggen met Facebook, LiveID, LinkedIn of OpenID.