5 oktober 2013 : Dag lieve Jasper!

Categorie:  Reacties: 0

Vanmorgen hoorden we het verschrikkelijke nieuws dat Jasper z’n laatste adem heeft uitgeblazen. Rillingen gingen door het huis en zelfs Faber is er een beetje door van slag.


De hele dag stelt hij vragen. FABER: papa, wordt Jasper nu niet meer wakker? PAPA: nee jongen. FABER: wordt hij nooit, nooit, nooit meer wakker? PAPA: nee schat, helaas niet.. FABER: waarom dan papa? Waarom wordt Jasper niet meer wakker? PAPA: Nou, Jasper had een soortgelijk balletje in zijn lichaam, alleen bij Jasper zat die in z’n hoofd. FABER: kan de dokter dat niet meer beter maken? PAPA: nee, helaas vriendje!!
 
Vandaag hebben de kindjes van verschillende vrienden samen een mooi symbolisch cadeautje gemaakt voor Jasper. Bizar om te zien hoe goed Faber stiekem toch snapt dat het “anders is dan anders” en dat Jasper toch wel een heel speciale jongen is voor Faber..
Papa maakt deze keer geen grapje en Faber kijkt er heel serieus bij en wil constant naar de sterren kijken.. Zojuist onderweg in de auto was het net te licht buiten en eenmaal thuis aangekomen was het te bewolkt.. dat vindt hij erg jammer en Faber kennende zal hij morgenavond weer aan het raam staan te kijken of hij Jasper kan zien.
 
Het was een bizarre tijd sinds maart 2013, toen m.n. de gemeenschappelijke vrienden twee keer in 2 weken verschrikkelijk nieuws kregen. Ook oneerlijk om te zien dat de ene wel de kans krijgt om te vechten en de ander totaal niet..
 
Wij hebben onszelf als gezin ook nooit de vraag gesteld: “waarom overkomt ons dit?” Het realisme van “waarom zou het alleen anderen overkomen en ons NIET?” was er direct en vanaf het moment van de uiteindelijke diagnose zijn we strijdlustig tot op de dag van vandaag!
Zeker wetende dat er een familie heel dichtbij is die niet eens de kans krijgt om te vechten, doet je beseffen dat je niet zo moet zeiken/kniezen, maar de kansen aangrijpen/pakken die voor je liggen!
 
Wij zijn zeer vereerd met het feit dat we, helaas door vervelende omstandigheden, Jasper en z’n familie beter hebben leren kennen! Zij hebben een ongekend zware tijd achter de rug en moeten nu “dealen” met dit grote verlies..
Wat wij nu doormaken staat echt in schril contrast met wat zij hebben doorgemaakt en we vertrouwen erop dat dat besef nog heel lang zal blijven hangen – zeker als het even wat minder gaat.
 
Dank jullie wel lieve Jasper, Floris, Arjen en Bianca! Rust zacht Jasper.

Commentaren

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Om een reactie te plaatsen moet u inloggen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u een keuze maken uit inloggen met Facebook, LiveID, LinkedIn of OpenID.