3 september 2013 : Chemo #6 – dag 1

Categorie:  Reacties: 0

De gevreesde chemo #6 is begonnen. Gelukkig was mijn vriendje Mees ook nog in het ziekenhuis, dus konden we eerst even elkaars cadeaus uitwisselen, want onze mama’s hadden dat voor ons gekocht!!
 
 

Hoe gaat het? Tsja – bekijk de foto van mij en Mees, waarop ik dan zeg ik: need I say more?
Ik heb vandaag lekker met Mees gespeeld op de gang en ondanks het feit dat ik aan “de paal” vastzit en Mees niet, hebben we toch lekker over de gang gesjeesd met mijn loopfiets – netjes om de beurt.
Dat is inderdaad anders dan bij Morris, maar kleine broertjes zijn zo nu en dan nu eenmaal vervelend ;-)
 


Groot verschil tussen deze kuur en alle voorgaande kuren, is dat er nu 24 uur per dag een chemo zak aan de paal hangt. Daarnaast moet er constant flink gespoeld worden om alle rommel er weer uit te krijgen, dus ik moet om het uur plassen.
Papa en mama zeggen dat elk kindje anders reageert op deze kuur, dus we laten het allemaal maar op ons afkomen.
 
Mijn papa vertelde wel een verhaaltje van toen hij een jaar of 8 was. Indertijd hadden opa en oma op de WC een boekje liggen met stripverhaaltjes en grappen. Een ervan ging over een Chinees die bij de apotheek kwam voor 1 pil, maar met 12 pillen naar huis ging..
Hij had eigenlijk alleen een blauwe pil nodig voor zijn ziekte, maar kreeg een gele tegen de bijwerkingen van de blauwe, een roze tegen de bijwerkingen van de gele, enz.
Datzelfde gebeurt nu ook bij mij, want al die zakken en spuiten doen hetzelfde als de pilletjes in de strip..
 
Moraal van het verhaal: papa dacht vroeger oprecht dat het een “overdreven” verhaaltje was, maar beseft zich nu dat het harde realiteit is.
En de vraag blijft: Is dat allemaal wel nodig? Geven ze alles wel in de juiste dosering? Zijn al die combinaties getest? Wat zijn eventuele bijwerkingen op lange termijn? Komt er straks niet een slimmerik die zegt: vroeger deden ze dat met heel schadelijke medicijnen, maar nu hebben we daar iets HEEL anders voor!?
Het zijn stomme vragen en je moet er niet al te veel mee bezig zijn, maar soms..
 
De andere kant is dat ik nu fitter ben dan ooit is en dat ik dus waarschijnlijk al heel lang ziek was. Dat geeft de burger moed en daarmee besluiten we ons verhaal!
 
Slaap lekker allemaal en tot morgen!
 

Commentaren

Blog post heeft op dit moment nog geen reacties.
Om een reactie te plaatsen moet u inloggen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u een keuze maken uit inloggen met Facebook, LiveID, LinkedIn of OpenID.